Generationen af unge mennesker, der er blevet myndige under corona-lockdown, er ofte blevet omtalt negativt. Særligt deres indtog i nattelivet er blevet offentligt diskuteret, og flere mener, at generationen ikke har lært at indordne sig festkulturen i Danmark. I Holstebro er der delte meninger om, hvorvidt de nye festdeltagere skaber problemer i nattelivet.
Af Rosa Kirstine Larsen
For de fleste bliver en 18-års fødselsdag fejret med 18 shots og en tur i byen. Men for de mange, der blev 18 år under corona, var byturen ikke en mulighed, og i Holstebros natteliv er der uenighed om disse unge egentligt har lært, hvordan man deltager i nattelivet. Mikkel Olsen, som er ejer af Bierstube og Munken, har selv opfattelsen af, at der var et problem med denne generation, efter at nattelivet åbnede igen.
”Politiet var rigtig meget hernede, men de var også hurtige til at være opmærksomme på området,” fortæller Mikkel Olsen.
Han fortæller, at efter corona-genåbningen oplevede de meget ballade nede i midtbyen, hvor der er ni barer placeret inden for kort rækkevidde. Men hvis man spørger Carsten Clausen, som er medejer af diskoteket East End, kan han ikke genkende beskrivelsen.
”De har bare opført sig ligesom alle andre 18-årige gør, nogle har været lidt for fulde, nogle har været lidt for kærlige,” siger han.
Faktisk synes han de opførte sig meget pænere og klart var mindre fulde end tidligere generationer. Ud fra Carsten Clausens egne erfaringer ser han vold og dårlig opførsel som faldende, og at det er et billede, medierne selv har skabt af generationen af unge.
”Man kan jo tage til en firmajulefrokost og se 40-50-årige, der stadig ikke har lært at opføre sig ordentligt,” udtaler Carsten Clausen.
Han anerkender dog, at der har været en kulturforskel, og at unge der for første gang skulle i byen, ikke havde de samme vaner, som dem der havde været i byen før corona.
Emnet har flere gange også været oppe at vende i landsdækkende medier som Politiken, hvor der er skrevet debatindlæg om netop det samme.