Efter tre års pause går Holstebros konfirmander igen i Jesu fodspor

Holstebro Kirke og Nørrelandskirken tilbyder igen den frivillige konfirmandrejse til Israel, som har været aflyst under coronapandemien. Det glæder sognepræst Erik Ladegaard, der mener, at konfirmanderne bliver bedre klædt på til at sige ja eller nej på konfirmationsdagen efter rejsen til Israel. 

Af Rose Marie Ulveman

Aftenandagt i Betlehem, badning i Det Døde Hav og besøg ved Grædemuren er få af mange oplevelser, som konfirmander fra Holstebro igen får mulighed for at opleve under deres konfirmationsforberedelse. ”En rejse i Jesu fodspor”, som er navnet på turen, vender nu tilbage efter to års fravær til stor glæde for både konfirmanderne og sognepræst Erik Ladegaard:

”Både konfirmanderne og jeg har været kede af, at vi ikke kunne komme afsted. Konfirmanderne har efterspurgt det og har virkelig følt sig snydt. Men vi kunne ikke gøre noget,” siger sognepræsten.

Det glæder derfor Erik Ladegaard, at de igen kan tilbyde konfirmanderne den rejse, som mere end 150 konfirmander var afsted på i 2020. Han mener, at rejsen til Israel er vigtig, fordi konfirmanderne bliver klædt bedre på til at tage stilling på konfirmationsdagen:

”Jeg tvivler ikke et øjeblik på, at de siger ja af hjertet en dag. Jeg er helt overbevist om, at de er bedre klædt på efter turen til Israel, fordi de har oplevet et møde med religionen,” siger han. 

For Mads Krohn Jensen havde hans rejse som konfirmand i 2018 en betydning for hans valg på konfirmationsdagen:

”Jeg blev mere opmærksom på, hvad jeg sagde ja til, fordi jeg havde oplevet, hvad det vil sige at være kristen,” siger han. 

Når præsten Erik Ladegaard hvert år modtager nye konfirmander, ser han mest frem til at opleve deres glæde og følelsen af, at de tager religionen ind under huden. Han mener, at der på månederne fra deres første møde i august til deres konfirmationsdag sker store ting for de unge mennesker: 

”Det er virkelig fromme unge mennesker, der siger ja i kirken den dag. Det er en del af det at blive voksen, nemlig at man selv tager over i sit liv og begynder selv at bestemme,” siger Erik Ladegaard.

Erik Ladegaard håber, at tilslutningen til Israel-turen fortsat vil være stor på trods af tre års pause.