Søren skal bygge bro mellem byens forskellige kulturer

Søren Lodberg Jensen har lige nu de første arbejdsdage i sit nye job som frivilligkoordinator for Menighedsplejen i Holstebro. Han brænder for, at kirken skal være synlig i samfundet og vil kæmpe for, at de unge også føler sig inddraget. 

Af Elisa Norgaard Mortensen

Søren Lodberg Jensen glæder sig til at komme i gang med arbejdet som frivilligkoordinator for Menighedsplejen i Holstebro

Den nye stilling som frivilligkoordinator er blandt andet skabt for at skabe ro og bygge bro mellem de muslimer og kristne, som bor i boligområdet Trekanten. Overskriften for samarbejdet er ”godt naboskab”, og det sker altså gennem hyggelige arrangementer og samtale. 

”Det er ikke meningen, at kirken skal prædike her. Vi har fokus på ro, nysgerrighed og gensidig respekt”

De unge skal også integreres

Der er masser af unge mennesker i Trekantsområdet, hvor Trivselshuset hører til, og Søren vil undersøge, hvorvidt de har nok arrangementer målrettet dem. Søren Lodberg Jensen brænder nemlig særligt for, at kirken skal være synlig i samfundet: 

Vi sidder ikke bare bag kirkemurene, men kommer også ud i samfundet og engagerer os.

Søren Lodberg Jensen er fra Kjellerup og uddannet diakon fra Aarhus Universitet. Han ser frem til at møde mennesker i byen, som de er, og hjælpe med det, de har brug for.

”Diakoni er ubetinget hjælp, hvor man ikke kræver noget den anden vej”

Trivselshuset trives

Meget af Sørens arbejde kommer til at foregå i Trivselshuset, som ligger i bydelen Trekanten. Det er et frivilligt drevet medborgerhus, hvor beboere i området sidder og får en kop kaffe, sysler med deres sytøj og møder hinanden. Boligområdet huser omkring 3000 mennesker, og heraf er ca. 40% af anden etnisk oprindelse. Området røg i 2019 af den såkaldte Ghettoliste, fordi flere i området var kommet i arbejde. De mange muslimer i området er blandt andet dem, den nye frivilligkoordinator skal bygge bro og skabe naboskab med

Trivselshusets værdier er trivsel, tryghed, fællesskab og respekt