Energikrise medfører økonomisk pres: Bierstube i Holstebro nødsaget til ændringer

De stigende elpriser har gjort, at Bierstube i Holstebro har været nødt til at hæve deres priser på drikkevarer. Dette trådte i kraft i fredags d. 30. september.

Af Sofie Dyhm-Junge

Bierstube ligger centralt i Holstebros midtpunkt. Foto: Sofie Dyhm-Junge

Den nuværende energikrise har beværtningen Bierstube i Holstebro specielt mærket. Indehaver Mikkel Olsen fortæller, at de har været nødt til at hæve deres priser på drikkevarer for at få det hele til at løbe bedre rundt.

Tredoblet elregning

Når øllene skal holdes kolde, lyset skal være tændt og musikken spille stiger regningen voldsomt derudaf for Holstebros natklubber og barer lige nu. En af dem er Bierstube.

”Vores eget forbrug på strøm er omkring de 600.000 kr. i år, hvilket er en tredobling fra sidste år,” siger Mikkel.

Dog ses der ikke alt for negativt på fremtiden for baren. ”Som erhvervsdrivende er man altid nervøs for fremtiden, men vi er fortrøstningsfulde og tænker, at vi nok skal overleve på trods af de høje regninger.”

Ønsker ikke store ændringer

Ejer Mikkel Olsen ser godt, at krisen er hård for alle: ”Det er jo en sneboldeffekt. Vores leverandør har stigende regninger, og det har vores kunder også, samtidigt med, at vi selv har.”

Derfor ønsker de ikke at lave alt for store ændringer, som vil ramme deres udsatte kunder. Selvom nogle ville vælge at slukke for varmelamperne, vælger Bierstube at lade dem køre, så kunderne kan nyde en øl udenfor uden at fryse.

Dog har nogle ændringer været nødvendige for barens overlevelse.

”Vi har hævet priserne på nogle af vores drikkevarer. Det dækker ikke det hele, men vi bliver nødt til at kigge på, hvor vi kan ændre,” fortæller Mikkel. 

De nye priser trådte i kraft for første gang i fredags d. 30. september og blev heldigvis ikke mødt negativt fra kundernes side. Hvor en øl fredag og lørdag aften før kostede 25 kr., koster den nu 30 kr.  

Samme problem hos andre natklubber

På både diskoteket East End og Tobaksfabrikken kan de nikke genkendende til de samme udfordring. Det fortæller Rune Bach, der ejer begge beværtninger. 

På East End er deres elregning også steget næsten dobbelt, hvor den før om måneden var på 24.000 kr. er den nu på omkring 50.000 kr.

Dog fortæller Rune Bach, at de på East End ikke ønsker at hæve prisen på deres drikkevarer, da de allerede hævede dem efter corona-genåbningen. De har dog planer om at spare på ellen ved at skue ned for deres varmelamper og slukke bedre for lyset i ubemandede lokaler.