Trygt at skeje ud: Politiet vil skabe større sikkerhed i nattelivet


En tidligere undersøgelse fra Midt- og Vestjyllands Politi viser, at hele 41 procent af alle voldssager, anmeldt i politikredsens 11 kommuner, stammer fra hændelser i nattelivet. Holstebros politi har derfor et særligt fokus på nattelivet og arbejder netop nu på nye tiltag med henblik på at forbedre trygheden.

Af Rasmus Hørslev

(Foto: Rasmus Hørslev)

Politikommissær Knud Lauritzen fra lokalpolitiet i Holstebro er ikke i tvivl om, at tryghed i nattelivet er noget, der skal prioriteres. Han fortæller, at lokalpolitiet har stor fokus på at være til stede i bybilledet og har en klar vision om at deltage aktivt sammen med byen for at skabe et sikkert miljø. Samtidig anerkender han, at nattelivet kan være problematisk, og lokalpolitiet arbejder derfor fortsat på at forbedre trygheden herved.

Disse forbedringer skal søge at mindske muligheden for eventuelle ubehagelige episoder i nattelivet. Episoder, der ifølge Knud, ikke kan undgås.

”Vi påberåber at have et trygt natteliv, og det er vi meget stolte af – men selvfølgelig kan vi ikke dæmme op for alt”

Knud Lauritzen
(Foto: Rasmus Hørslev)

Bedre forudsætninger

Netop nu opsættes der nyt overvågningsudstyr i byens natteliv, alt imens gammelt udstyr bliver opdateret og flyttet til bedre lokationer på beværtninger. Samtidig undersøges det, om det er muligt at opsætte lysspots i gaden, som politiet vil have mulighed for at tænde, hvis der skulle opstå uroligheder.

Alt dette er kun muligt, fordi det lokale samarbejde fungerer – by og politi imellem.

”Det er politiets klare overbevisning, at lokalt samarbejde skaber rammerne for en tryg by. Det er Holstebro et klart eksempel på”

Knud Lauritzen

Politiet ønsker forandring

Tidligere har andre tiltag har også været på tale, blandt andet har et ønske om, at nattelivet lukkede klokken 02 været fremstillet af chefpolitiinspektør Claus Hilborg. Sådanne tiltag er dog problematiske, og kan ikke gennemføres af politiet alene.

”Som politimand må man indrette sig efter de regler, der nu engang er, og derefter arbejde ud fra dem”

Knud Lauritzen