Priserne stiger – tiltag i Holstebro skal hjælpe beboere

Boligselskaber i Trekantområdet i Holstebro har ikke oplevet en større efterspørgsel på henstand af regninger trods den stigende økonomiske usikkerhed i verden. 

Af Matias Christensen

Forbrugerprisindekset for Danmark siden januar 2002 – Statistikker fra Danmarks Statistik, DST.dk

Ikke et problem endnu

Ekstra Bladet kunne i går melde, at der i Boligkontoret Danmark kan ses en stigning af personer, der ikke har betalt sin husleje i denne måned. Dette er ikke noget, man endnu har oplevet mærkbart i boligforeningerne NordVestBo og Lejerbo, som er to af de boligforeninger, der ligger i Trekantområdet i Holstebro. Ifølge Bendix Jensen, forretningsfører for Lejerbo på regionskontoret i Holstebro, er der ikke en mærkbar stigning i henstanden af regninger eller ubetalt husleje ud fra statistikker opgjort af Lejerbos hovedkontor. Han fortæller også, at de allerede har lavet tiltag til at hjælpe borgere, der oplever problemer:

”Vi er altid til at snakke med, og vi har blandt andet lavet et beredskab, der kan hjælpe vores beboere, der er berettiget til den nyligt udsendte varmecheck, men ikke har fået den.”

Bendix Jensen. 

Bekymrede borgere får muligheder i Trivselshuset

Selvom boligselskaberne i området endnu ikke er mærkbart berørt af situationen, oplever Trivselshuset, der er et medborgerhus i Holstebro, at modtage flere henvendelser fra bekymrede borgere, siger Anja, der er leder for den boligsociale trivselsplan for Trekanten Holstebro. 

”Vi har oplevet henvendelser fra beboere, der er bekymrede for, om de kan få mad på bordet sidst på måneden.”

Anja. 

Der er derfor en utryghed i boligområdet, selvom det endnu ikke kan ses hos boligforeningerne i området. Tiltag hos Trivselshuset hvor man kan hente hjælp og komme til arrangementer som beboer i området, bliver derfor benyttet af flere beboere i boligforeningerne.  

Medborgerhuset Trivselshuset, hvor beboere kan opsøge hjælp og råd, og deltage i arrangementer